Våra tjänster

Oavsett om ni behöver ett fullfjädrat ventilationssystem till en hel byggnad eller är avundsjuka på grannens nyinstallerade snygga köksfläkt kan ni komma till oss på Nordvästra Skånes Ventilation. För större jobb hjälper vi er ta fram en lösning som passar just er. Vi beräknar kostnaderna, utföra allt arbete och ger en snygg finish. När arbetet är klart har ni en stadig partner för fortsatt underhåll och ventilationskontroll. Vill ni bara ha en ny köksfläkt löser vi så klart det också, självklart med ett lite enklare tillvägagångssätt!

Installation

Vi installerar alla former av ventilations- och luft- behandlingsenheter.

Med vår stora kunskap om plåtarbete kan vi tillsammans med er ta fram specialbyggda lösningar för kåpor, skåp och annat. Detta är framförallt användbart när det handlar om lite begränsat utrymme för ventilationsaggregat, rör etc. Det öppnar även upp dörren för att skapa lite snyggare lösningar för de kräsnare kunderna!

FTX Aggregat

Vi är experter på FTX system. Läs mer om vad vi kan erbjuda och varför du ska välja FTX

Luft-luft värmepumpar

Mitsubishi luft-luft värmepumpar är vår specialitet. Det är ett kvalitetsmärke som vi kan stå bakom. Prata med oss om att installera en ny värmepump. Läs mer om vad vi erbjuder och varför en luft-luft värmepump kan hjälpa alla hushåll i alla årstider

Underhåll & reparation

Även de bästa installationer behöver ibland lite kärlek. Vi på Nordvästra Skånes Ventilation är kvalificerade att underhålla alla sorters ventilationslösningar. Har ni otur eller bara är lite slarviga och finner er i behov av reparationer kan ni räkna med oss.

OVK Ventilationskontroll

Sedan 1991 är det lag på att all ventilation i en byggnad måste kontrolleras. Detta måste göras av en godkänd och sakkunnig funktionskontrollant. Så här säger boverket om OVK Ventilationskontroll:

”OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i alla byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. Kontrollanten ska också ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö.”

OVK ska ske innan ett ventilationssystem tas i bruk. För de flesta ska OVK sedan genomföras varje tre eller sex år. När vi genomför en kontroll skriver vi ihop ett protokoll som sedan ges i kopior till byggnadens ägare och byggnadsnämnden. Byggnadens ägare sätter upp intyget på synlig plats i byggnadens gemensamma utrymme.

Vi genomför den initiala kontrollen när vi installerat ert nya ventilationssystem. Sedan är ni alltid välkomna att kontakta oss för de återkommande kontrollerna. Vi är självklart även tillgängliga för att göra era OVK kontroller även om det inte är vi som installerat systemet.

Läs mer om OVK

Återförsäljare

Ibland behöver man bara få tag på rätt produkter. Det är inte alltid det lättaste att veta i vilken ände man ska börja leta. Därför kan ni kan komma till oss för att beställa aggregat osv.

Vi hjälper er välja ut rätt produkter till rätt priser.